Več o vietnamskem vizumu ob prihodu

Poleg postopka pridobitve vizuma na vietnamskih veleposlaništvih, je vietnamski urad za priseljevanje uvedel tudi e-VIZUM ali vizum ob prihodu, ki vam omogoča spletno vlogo, s katero pri vietnamskem podjetju zaprosite za potrdilo o odobritvi vizuma, ki ga nato pridobite ob prihodu.

Vsi tuji obiskovalci lahko zdaj zaprosijo za potrdilo o odobritvi vizuma s čimer vizum pridobijo ob prihodu v Vietnam. Žig vietnamskega veleposlaništva na vizumu pred obiskom ni več potreben.

Ali je e-Vizum ali vietnamski vizum ob prihodu zakonit?

Da, vaš e-vizum ali potrdilo o odobritvi vizuma je odobren in kontroliran s strani vietnamskega urada za priseljevanje (Vietnamsko ministrstvo za javno varnost). Potrdilo o odobritvi vizuma je napisano v vietnamskem in angleškem jeziku ter podpisano in opremljeno z rdečim žigom vodje vietnamskega urada za priseljevanje, in vam zato omogoča pridobitev vizuma ob prihodu v Vietnam.

⚠ Opozorilo! Trenutno so vietnamski vizumi ob prihodu na voljo samo za tiste, ki si v Vietnam želijo pripotovati po zračni poti, preko mednarodnega letališča Tan Son Nhat v mestu Hošiminh | mednarodnega letališča Noi Bai v mestu Hanoj | mednarodnega letališča Danang v mestu Danang | mednarodnega letališča Cam Ranh v mestu Nha Trang. Oglejte si, kje lahko pridobite svoj vizum ob prihodu.

O stroških

Pri pridobivanju vizuma ob prihodu nastaneta 2 vrsti stroškov:

✔ Na spletu plačate strošek storitve, ki pokriva pridobitev potrdila o odobritvi vizuma in pošiljanje tega potrdila na vaš e-poštni naslov.

✔ Strošek žiga: Ob prihodu na letališče svoje destinacije v Vietnamu morate plačati 25 $ (ameriških dolarjev) za vsak enkratni vstopni vizum (1–3 mesecev), 50 $ za večkratni vstopni vizum (1–3 mesecev), 95 $ za 6-mesečni poslovni vizum ali 135 $ za enoletni poslovni vizum.

Osnovni pogoji

1- Potni list mora biti veljaven vsaj šest mesecev pred datumom vstopa v Vietnam in navedeni podatki se morajo ujemati s podatki v odobrenem potrdilu o odobritvi vizuma.

2- V primeru dvojnega državljanstva , prosimo, izberite državo glede na potovalni dokument/potni list, ki ga boste uporabili za potovanje v Vietnam.

3- Imetniki diplomatskih, uradnih, službenih potnih listov ALI imetniki potnih listov ZN morajo za vizum zaprositi na veleposlaništvu.

4- Otroci, ki so vključeni v potni list svojih staršev morajo prav tako na spletu zaprositi za potrdilo o odobritvi vizuma, s katerim nato pridobijo svoj vizum ob prihodu.

5- Spletni obrazec z vlogo za izdajo vizuma mora biti pravilno izpolnjen . Vsi podatki na obrazcu se morajo ujemati s podatki na vašem potnem listu. Navedeni podatki bodo preverjeni na vietnamskih mejnih prehodih. Če ste navedli nepravilne podatke, bo vaš e-vizum ali vizum ob prihodu neveljaven in vam tako vstop v Vietnam ne bo dovoljen.

6- Prosilec za vizum ne sme potovati pred datumom prihoda , ki je naveden v obrazcu za registracijo, ali tvegati in potovati brez prejema potrdila o odobritvi vizuma. Prosilci, ki teh navodil ne bodo upoštevali, bodo zavrnjeni.

7- Ob prihodu na navedeno mednarodno letališče v Vietnamu morate predložiti vse zahtevane dokumente: ✔ Potni list/Potovalni dokument ✔ Potrdilo o odobritvi vizuma (zaprosite na spletu in ga pridobite) ✔ Izpolnjen in podpisan obrazec o vstopu in izhodu (prenesite tukaj) ✔ Denar za strošek žigosanja vizuma: 25 $ za enkratni vstop (1–3 mesecev) | 50 $ za večkratni vstop (1–3 mesecev)

8- Nekatere države so izvzete iz vizumske obveznosti na podlagi enostranskih ali dvostranskih sporazumov z Vietnamom, zato prosimo, da preverite seznam izvzetih držav še pred predložitvijo svoje vloge za izdajo vizuma.

9- Imetniki nigerijskih potnih listov niso upravičeni do izdaje E-VIZUMA ali vietnamskega vizuma ob prihodu, ampak morajo stopiti v stik z vietnamskim veleposlaništvom ali konzulatom ter za vizum zaprositi pred potovanjem v Vietnam.

In accordance with the provisions of agreements concluded between Vietnam and the US, 1-year-visa multiple entry is granted to the US citizens with a maximum of 90 days of stay per entry to Vietnam.
En mesec (enkratni vstop)
loading...
(Za potrdilo o odobritvi vizuma plačate na spletu)
  • 1 mesec bivanja
  • enkratni vstop in izhod
  • turistični namen
  • Ob prihodu plačate strošek žigosanja loading... USD
En mesec (večkratni vstop)
loading...
(Za potrdilo o odobritvi vizuma plačate na spletu)
  • 1 mesec bivanja
  • večkratni vstop in izhod
  • turistični namen
  • Ob prihodu plačate strošek žigosanja loading... USD
Trije meseci (enkratni vstop)
loading...
(Za potrdilo o odobritvi vizuma plačate na spletu)
  • 3 meseci bivanja
  • enkratni vstop in izhod
  • turistični namen
  • Ob prihodu plačate strošek žigosanja loading... USD
Trije meseci (večkratni vstop)
loading...
(Za potrdilo o odobritvi vizuma plačate na spletu)
  • 3 meseci bivanja
  • večkratni vstop in izhod
  • turistični namen
  • Ob prihodu plačate strošek žigosanja loading... USD
Šest mesecev (večkratni vstop)
loading...
(Za potrdilo o odobritvi vizuma plačate na spletu)
  • 6 mesecev bivanja
  • večkratni vstop in izhod
  • turistični namen
  • Ob prihodu plačate strošek žigosanja loading... USD
Eno leto (večkratni vstop)
loading...
(Za potrdilo o odobritvi vizuma plačate na spletu)
  • Pri enem vstopu lahko bivate 90 dni
  • večkratni vstop in izhod
  • turistični namen
  • Ob prihodu plačate strošek žigosanja loading... USD